L'Alcora és una localitat situada a 19 km al NO de Castelló, amb una altitud de 279 m. sobre el nivell del mar. Capital de la comarca de l'Alcalatén compta amb una superfície de 95,26 km2 i una població de 11.275 habitants.
El seu clima és mediterrani i sec ,amb una temperatura mitjana annual de 16ºC.Les seues comunicacions amb Castelló, capital de la circumscripció, són exel·lents. En el terme municipal de l'Alcora s'han trobat nombrosos jaciments, però és la cultura ibérica de la qual existeixen més restes (poblats de Montmirà i el Tossal de les Foies, la illeta i el Carapito).
També hi ha restes de la dominació romana en les partides de Montmirà, la Perereta i Santa. Restes de la presència musulmana, és el Castell de l'Alcalatén,orígen del topònim i del nucli de població.
El 24 de juliol de 1233 la fortalesa i els territoris de l'Alcalatén són presos per les hosts de Ximén d'Urrea. El 1305 s'otorga la carta de Poblament a l'Alcora, creixent en grandària i població, en detriment de la Vila del Castell de l'Alcalatén.
El segle XVIII ve marcat pel naixement , desenvolupament i declivi de la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana creada el 1727 pel IX Comte d'Aranda, qui va saber aprofitar la tradició terrisera d'aquesta població, juntament amb els seus recursos patrimonials per a la seua creació. Fàbrica, que va tindre la seua etapa de major esplendor durant els quasi 125 anys en que va romandre davall mans nobiliàries, passant per distintes èpoques, fins que finalment va ser demolida en 1944.
Durant el segle XIX l'Alcora es veu embolicada en els avatars de la Guerrra de la Independència i de les Guerres Carlines, a més de catastrofes naturals(epidèmies i sinistres meterològics).
L'Alcora és fonamentalment agrícola fins a 1960.A principis del segle XX comença el desenvolupament del taulellet amb caracter purament industrial.
José Cotanda Aguilella, ha aconseguit el resorgiment actual de la ceràmica alcorina, amb el funcionament durant més de 20 anys de " La Muy Noble y Artística Ceràmica de Alcora S.A."