La Bisbal d'Empordà

"Fet a mà, fet a l'Empordanet"

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
10.742 (2016)
Superfície: 
15.5 Km2
Altitud: 
39 msnm

Gentilici: bisbalenc, bisbalenca

La Bisbal se situa en el centre geogràfic de la comarca del Baix Empordà. Travessada pel riu Daró, té una situació privilegiada que permet gaudir tant de la bellesa de la plana empordanesa, com dels paratges boscosos del massís de les Gavarres.

La ciutat conserva un interessant nucli de carrers estrets, amb nombrosos edificis i elements arquitectònics dignes de ser visitats. L’edifici més emblemàtic i significatiu és el seu castell palau, veritable joia del romànic civil català. Bastit pels bisbes de Girona a finals del segle XI, l’edifici va ser objecte de diverses reformes entre els segles XV i XVIII. Altres elements patrimonials remarcables són el carrer del Call (barri jueu), l’església de Santa Maria (1701-1757), l’església de la Pietat (1788) i la monumental reixa i porta de ferro forjat de l’església del Dolors (1750), i el pont Vell (1606), el més antic del tres ponts sobre el Daró. Les Voltes, conjunt de cases porticades projectades en el segle XIX, són un tret característic de la trama urbana.

La Bisbal és un dels centres terrissers més importants de Catalunya.

Font: web de l'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà

Escut: 

Rutes suggerides

De Girona a La Bisbal d'Empordà (52.00km)

La ceràmica és i ha estat una de les principals activitats econòmiques de la població, almenys des del segle XVIII (la primera notícia documental que dóna raó de l’ofici de terrisser a la Bisbal...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.