Caminem pels tresors del Maestrat: pintures mil·lenàries i poetes emblemàtics

De Benassal a Tírig

 Barranc de la Valltorta
Pobles d'aquesta Ruta: 
Comarca: 
Durada: 
Ruta de 2 dies
Dificultat global: 
Baixa - Mitjana
Distància: 
26.00km
Enllaços i Descàrregues
Punts d'Interés: 
  •  A l'etapa de Benassal a Albocàsser trobarem diversos punts d'interès, pel que fa al casc antic de Benassal hi ha les antigues muralles i torres de defensa, la Mola i els carrers del nucli antic així com el museu Carles Salvador i les cases relacionades amb la persona i obra de Carles Salvador,  i algunes cases senyorials. Pel que fa al terme trobem la font d'en Segures i la font de l'Ombria.A Vilar de Canes trobem interessant el conjunt de l'església i el museu de l'Oli.  Més endavant és important l'emitori de Sant Pau  amb la seua relació amb Carles Salvador. Així com el seu conjunt arquitectònic i l'Heura mounmental que hi ha a la part de l'Albergueria.Dintre del poble d'Albocàsser trobem l'església i la Torre.

     A l'etapa d'Albocàsser a Tírig  hi ha el barranc de la Valltorta, amb el mas de la Valltorta i  el mas de la Valltorteta, i el  museu de la Valltorta i , molt prop  la cova de Cavalls i la cova de Civils, que són coves amb pintures rupestres visitables des del museu. Pel camí també trobarem algunes barraques de pedra.

Descripció del grau de dificultat segons el desnivell i la distància: 
Pel que fa als desnivells a l'etapa de Benassal a Albocàsser n'hi ha una part de pujada a la Selleta, i en la segona etapa una mica de pujada després del barranc de la Valltorta. La primera etapa de Benassal-Vilar de Canes- Albocàsser, sons uns 16 km, és una etapa de distància mitjana, i el segon dia són uns 10 km que és més curta però es pot allargar per visitar les coves..