- L’urbanisme de Terrassa ha donat importancia a les xemeneies de les indústries tèxtils del passat. L'enderroc o reutilització de les antigues fàbriques en ocasions ha donat pas a places d'ús públic en què la monolítica presència de les xemeneies s'ha transformat en monument del passat.

Es va construir el 1961 i se situava dins de la fàbrica popularment coneguda com «l'Anònima».
L'industrial Francesc Salvans i Armengol va fundar l'empresa Saphil el 1919 com a resultat de la unió de diverses fàbriques disperses constituïdes al segle XIX.

L'Anònima (on s'ubica la xemeneia) i la del Tint, situada al sud-oest d'una altra de les naus que encara es conserven. Part de l'espai guanyat per a la ciutat es va destinar a habitatges i la nau amb més valor arquitectònic es va preservar, donant cabuda a un supermercat.

 

 

Carrer de Fra Bonaventura Gran (més o menys per el num.14)

                                              36 m d’altura

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí