Temàtica: 
Ubicació: 

La vegetació a les zones altes.

El clima i el rellu condicionen la vegetació natural de Benafigos, abans i encara ara es pot trobar una vegetació dominada pel bosc de carrasques, l'alzinar o carrascar és un bosc format per arbres i arbustos de fulla més o menys ampla(planifolies) persistent i dura(esclerifòlies) que dificilment superen els 10 metres d'altura mitja, l'arbre dominant és l'Alzina(Quercus Ilex Ilex) de fulles llergues i l'ad'aglans dolços(Quercus Ilex Ballota) de fulles arrodonides i peludes per l'anvers.

Els arbustos associats al carrascarsó la mareselva(lonicera implexa) el roser salvatge i l'aladern(Rhamnus alaternus)l'esparrec silvestre el marfull(Vivurnun Tinus) i el rusc.

Actualment el pi blanc (Pinus halepensis )i en menor mesura el pi negral i el pi albar solen se els arbres dominants en les masses forestals del terme de Benafigos.A més l'expansió dels pinars també ha sigut afavorida per les replantacions i disminuir la competència desbrossant les plantes del voltant

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí