Temàtica: 

La vila de Sant Joan, situada al prepirineu gaudeix d’un clima mediterrani de muntanya, fet que significa una major pluviositat i menor aridesa. Com a conseqüència, la flora d’aquest indret es caracteritza per ser una barreja entre una vegetació mediterrània i vegetació de muntanya, caducifòlia.

Les espècies arbòries més comunes són el roure martinenc, el pi roig i en zones més obagues el faig. A destacar també la vegetació de ribera localitzada vora de rius o rierols com el salze, el vern , el pollancre o l’om. Pel que fa a la vegetació arbustiva, trobem el boix i el bogar. Com a vegetació més endèmica cal remarcar l’Herba de Sant Benet, l’Herba de les encantades, la repalassa, etc...

Fent èmfasi a la fauna, la zona al voltant de Sant Joan és molt rica en aquest aspecte donada la important ubicació de rius, rierols i d’altres zones humides que ha propiciat l’hàbitat de nombroses espècies de peixos, amfibis. La seva situació geogràfica permet fer estada a nombroses aus migratòries.

Pel que fa a les espècies d’aus més importants trobem el Bernat Pescaire, la Xivitona, el Xarxet, el Becadell, ànec Coll Verd,. Sobre les espècies d’amfibis destaquen la granota verda, el gripau, la salamandra i el tritó pirinenc. En peixos cal remarcar la presència de la carpa, el barb de muntanya o la truita de riu. Cal no oblidar els mamífers com la rata d’aigua, el teixó, la guineu, la fagina, el porc senglar, entre d’altres.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí