Gentilici

fogarencs i fogarenques

Etimologia del nom

El nom Fogars de Montclús està format per un nom simple i un altre de compost:

Fogars: del llatí vulgar filicarias (‘falgueres’)

Mont: del llatí monte (‘muntanya’)

Clus: del llatí vulgar cluso (‘que té praderies o espais closos per pasturar els ramats’).

El lloc de Felgars o Falgars és documentat als anys 1066 i 1082, en referència al lloc on hi havia l’església de Sant Cristòfol de Fogars. El nom Montclús se li dóna pel fet de trobar-se dins la demarcació del castell dels senyors de ses Agudes, els quals al segle XIII s’instal·laren al castell de Montclús. Hi ha també la versió que el nom Fogars ve dels focs o fogatges existents al terme.

A banda del nom actual de Fogars de Montclús, en diferents documents surt esmentat aquest lloc o terme com a Falgars, Falgás, Folgars o Fogás. Fins a mitjan segle XIX surt documentada la parròquia de Sant Cristòfol de Fogás de Montseny i, en altres llocs, com a Fogars i parròquies.

 

Any: 2008

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí