Ubicació: 

El nostres orígens són a l’any 1896, amb la constitució de l’Acadèmia Josefina, fundada pel rector Arseni Secases a l’actual carrer Salvador Mundi, en l’edifici de la Casa Escola. Aquest mateix any es trasllada a la casa Aymà, al Carrer Major 147, on hi ha lloc suficient per fer un teatre.

Entre 1899 i 1910 l’Acadèmia es trasllada al carrer Ivorra 1, al local que ocupaven els tradicionalistes i que uns i altres compartiren sense que s’hi trobessin a gust. L’any 1907 l’Acadèmia canvia el nom pel de Institut de Sant Josep, i des d’aquest data cada Nadal es fa la representació de L’estel de Natzaret, un dels fets diferencials de la nostra entitat encara avui en dia. Entre 1911 i 1916 l’entitat es trasllada al carrer Major 117 (emplaçament actual del teatre), i es va convertir la quadre del senyor Vallet en un magnífic escenari.

El 1919, l’Institut de Sant Josep es converteix formalment en l’Orfeó Sarrianenc, en el butlletí d’abril de 1921, és diu que hi ha 139 socis de nombre, 68 socis coristes i 68 socis protectors, als quals caldria sumar uns 160 socis aspirants i uns 50 socis del club de futbol, cosa que fan una important massa social de 485 persones.

L’any 1927 s’enderroca el local de l’Orfeó i es construeix un de nou, amb un teatre que té un escenari a la italiana, que és còpia del teatre Romea. Així, doncs, aquest any en fa 80 de la inauguració del teatre.

L’any 1939, després de la Guerra Civil, l’entitat falangista Educación y Descanso intenta apoderar-se del local i el patrimoni de l’Orfeó, ha d’intervenir el governador civil de Barcelona per parar l’espoli. Poc després,el 20 de novembre de , l’any 1943, es funda el Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià.

L’any 2009 es crea l’ Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià que gestiona les activitats del teatre.

La seva finalitat principal és treballar per la formació integral dels seus membres, fomentant el seu enriquiment cultural i artístic, el compromís social amb l’entorn i la transmissió de valors, i concretament amb els objectius següents:

a) Fomentar l’educació i el gust per les activitats culturals i artístiques entre els seus associats.

b) Treballar pel compromís amb la societat catalana, amb la seva llengua i la seva cultura.

c) Promoure les activitats educatives i de lleure amb els infants i joves.

d) , Fomentar les activitats esportives, el valor de l’esforç i el treball d’equip.

e) , Potenciar la participació dels membres en la vida social i cívica de Sarrià, de la ciutat de Barcelona i en general de Catalunya, fomentat actituds responsables, crítiques i compromeses, especialment entre els joves.

f) Ser un espai de trobada de persones de diferents procedències i capacitats, que fomenti el debat i l’enriquiment mutu, compartint idees i coneixements.

g) Treballar per afavorir la convivència, la tolerància i particularment el respecte amb les persones nou vingudes d’altres cultures , i treballar pel seu arrelament i integració social.

h) , Col·laborar en les actuacions per resoldre les problemàtiques de les persones i col·lectius en situació d’exclusió social. ,

i) , Fomentar la pràctica i els coneixements en les noves tecnologies.

j) Donar suport a les actuacions per la preservació dels recursos naturals i el desenvolupament d’actituds i pràctiques que afavoreixin la sostenibilitat.

 

El centre està regit per una Junta Directiva i pel Consell de Delegats, escollits en assemblea.

El Consell de Delegats el formen dos representants de cadascuna de les seccions del Centre. Aquestes seccions són els grups i moviments següents:

- Orfeó Sarrianenc: Creat l’any 1917. Actualment el formen 42 cantaires.

- Futbol del CP Sarrià: Creat l’any 1952 està format per més de 200 infants i joves, distribuïts en 17 equips i més de 20 entrenadors joves. Estan federats en la Federació Catalana de Futbol.

- Ballet Folklòric Sarrià - Esbart Sarrià: Creat l’any 1955. Des de llavors, ininterrompudament, ha portat les seves danses per tot Catalunya i molts indrets de l’Estat i de l’estranger .

- Moviment Infantil i Juvenil - Esplai Sant Vicenç de Sarrià: Grup d’esplai que des de 1963, realitza activitats formatives, jocs educatius i campaments d’estiu, per a més de 50 nois i noies des dels 6 anys.

- La Bambolina Negra: Creat l’any 1987, és un grup de teatre amateur que combina la comèdia i la tragèdia amb dansa música i cançons en directe.

- Elenc Teatral JV Foix: Creat l’any 1987, és un grup de teatre amateur que vol fer obres que destaquin per la seva qualitat artística i que alhora propiciïn l’aprenentatge interpretatiu dels actors.

- Casal del Dr. Pere Tarrés: Desenvolupa activitats de solidaritat amb persones necessitades i promou actuacions en memòria del seu fundador.

- Grup d’Excursionisme: Organitza mensualment sortides i excursions a diversos indrets de Catalunya amb una participació de més de 30 persones.

- Secció d’Escacs: Organitza cursos i campionats d’escacs. Cada dimarts es reuneixen per jugar. Hi participen habitualment una vintena de jugadors.

- Grup de Tertúlies: Organització mensual de debats sobre temes d’interès col·lectiu: política, medi ambient, Tercer Món, educació en el lleure, etc. La participació és variable, entre 20 i 60 assistents.

- Grup de Cooperació i Solidaritat: organitza exposicions periòdiques sobre temes socials i del Tercer Món, així com la gestió de la botiga de Comerç Just.

- Altres activitats: Catequesis infantil, Grup de Country, Balls de Saló, Grup de Dones de Ioga, Taller d’anglès i classes de recuperació.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí