Missatge d'error

  • Warning: include(/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg): failed to open stream: No such file or directory a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: include(): Failed opening '/sites/cami6.odisean.com/var/www/sites/default/fitxers/u1092/fitxers.jpg' for inclusion (include_path='.:/usr/local/phpfarm/inst/php-5.3.26/lib/php/') a eval() (línia 2 de /sites/cami6.odisean.com/var/www/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Rupit i Pruit

Coneix!

Comarca: 
habitants: 
277 (2016)
Superfície: 
47.82 Km²
Altitud: 
822 msnm

Gentilici: rupitenc - pruienc; rupitenca - pruienca

l Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva, aproximadament té una superficie de 142 km2 i gran part de la seva superficie es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Tavertet i Rupit i Pruit.

Rupit i Pruit és un municipi situat entre els cingles d'Aiats i la Garrotxa, a 845 m d'altitud i al centre del Collsacabra, és un municipi emminenment rural. Té una extensió de 47,8 km2 i una población de 285 habitants.

Està format pel nucli de Rupit i un conjunt disseminat de masies, conegut amb el nom de PRUIT, on encara la terra i el bestiar tenen una importancia predominant.

Escut: 
Mapa urbà: 
Etimologia del nom: 
Documentat des del s.X. Prové del llatí RUPE que vol dir roca.

L'ermita fou el nucli de l'antiga parròquia del municipi de Rupit i Pruit (Osona). És situada al vessant occidental del Collsacabra, prop del mas de les Viles, raó per la qual hom l’anomena també Sant Lloren...

Participa

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.