Esteu aquí

Inici | Participa

Grup de caminants

El Grup de Caminats reuneix gent que vol descobrir els Països Catalans tot fent El Camí de forma autoorganitzada i sense cost organitzatiu (només la despesa directa de cadascú); és l'eina idònia d'aquells a qui agrada caminar en grup i conèixer caminants d'arreu del territori.

Les caminades les pot proposar cadascú lliurement a un tros del seu tram d'el Camí, i poden ser d'un dia, de cap de setmana, o bé ponts, estiu, etc.
Els amfitrions donen a conèixer el seu poble o comarca a la resta i, en cas que s'hagi de pernoctar, els proposen on dormir -hostals, albergs, llars particulars, espais municipals,...

El grup funciona amb una llista de correu autoorganitzada, on es fan les convocatòries de forma oberta i els caminants s'hi uneixen quan la proposta els interessa. A la graella de sota trobareu  les activitats previstes.

Hi ha també un grup de whats app general i algunes comarques tenen el seu grup de whats app comarcal per coordinar les activitats que es  fan a la comarca, si t'interessa ser-hi posa't en contacte amb nosaltres al 647870222 , o al correu rmarti@elcami.org (Ramon Martí)

 El procediment que seguim a l'hora d'organitzar una caminada és el següent:

Preparem la caminada:

 Una persona, entitat o ajuntament fa una proposta de caminada, aquesta proposta s'integra dintre del calendari general d'activitats.

Treballem conjuntament la proposta per  intentar  donar-li forma i definir al màxim els detalls que l'usuari necessita saber.

 Fem la fitxa de la caminada on hi ha explicats tots els detalls de l'activitat.

 Fem la notícia a la web d'el Camí on hi ha el full de ruta, la fitxa, i el full d'inscripció on la gent es pot apuntar. Aquesta proposta s'envia a la llista de correu i també als grups de whats app comarcals.

Durant l'activitat:

 El dia de la caminada es porta a terme el programa previst anteriorment, sempre s'intenta que hi haja lligada  la part de la caminada amb les visites culturals. Durant el dinar normalment es passa el llibre de la comarca, que és el libre d'el Camí a la comarca, on cada caminada   els caminants tenen l'ocasió de donar la seua opinió, fer un dibuix , una crònica, i així es va creant un llibre de vivències de  la comarca.

Després de la caminada:

Per assaborir les caminades i compartir les fotos i les cròniques hi ha el grup de facebook del Grup de Caminats i el blog d'el Camí

 

CAMINADES PREVISTES

Data Comarca Etapa Tram Organitza Logística Dificultat
30-4-17  València l'Horta Nord València- Cabanyal- Alboraia L'Horta- Túria - Morvedre  Vetlladors de l'Horta  Tota la logística es pot fer amb tren.Podeu trobar més informació al següent enllaç
6-5-17  Ribera Baixa Sueca Cullera Costera Ribera Horta vetlladors de la Ribera La tornada la farem amb tren. Podeu trobar més informació al següent enllaç
14-5-17 Plana Baixa Almenara - Xilxes  Morvedre Vall de Segó Plana  Grup del Camí de la Plana

La tornada la farem amb tren.

 Podeu trobar més informació al següent enllaç

20-5-17  El Baix Vinalopó La Foia - Elx Vinalopó- Carxe El Tmpir ( Elx)  
21-5-17 Les Valls del Vinalopó Novelda- Petrer  Vinalopó -Carxe El Rotgle ( Novelda)  
27-5-17  El Baix Camp Reus Constantí Priorat- Conca de Barberà- Alt i Baix Camp -Tarragonès Grup del Camí del Baix Camp  
3-6-17 La Vall d'Albaida  Castelló de Rugat  Quatretonda  La Vall d'Albaida, la Safor i la Costera  Vetlladors de Quatretonda  
10/6/17  Ribera Alta Alzira- L'Alcúdia- Algemesí Costera- Ribera Horta vetlladors de la Ribera  
17-6-17  Comtat- Alcoià  Cocentaina- Alcoi Mariola Vetlladors d'Alcoi  
14-10-17 La Safor Oliva Gandia  Vall d'Albaida Safor Costera Vetlladors de la Safor  
22-10-17 L'Alacantí  Xixona- Mutxamel  Marina Baixa Alacantí  vetlladors de l'Alacantí  
18-11-17 Plana Baixa La Vall d'Uixó Fondeguilla- Eslida Morvedre Vall de Segó Plana  Centre excursionista de Castelló  

Apunta-t'hi i proposa alguna sortida al teu municipi o comarca, és ben fàcil!

Aportació puntual

  • Altres: €

Donar ara