El Camí pel Sénia i l'Ebre
Dels Ports a l'Ebre

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Estat de la senyalització en les diferents etapes

 Morella-Vallibona: Tota l'etapa es troba senyalitzada amb la marca d'El Camí, del Peiró trencat a Vallibona coincideix amb la GR7. Els centres urbans no es troben  senyalitzats.

Vallibona-Xert: L'etapa es troba senyalitzada amb la marca d'El Camí de Vallibona al Turmell, coincideix també amb un sender PR(blanc i groc). Del Turmell a Xert es troba  també senyalitzat.  Del Turmell hi ha una pista(17km) que baixa fins a Xert que es pot utilitzar si penseu fer el recorregut en bicicleta. No n'hi ha senyalització a la part urbana

 Xert - Sant Mateu: El Camí: L'etapa està totalment senyalitzada. No n'hi ha senyalització a la part urbana.

 Sant Mateu - La Salzadella: El Camí es troba senyalitzat. No hi ha senyalització a la part urbana

La Salzadella-Santa Magdalena de Polpis:  Hi ha senyalitzat de La Salzadella a l'ermita de Sant Josep, falta marcar fins Santa Magdalena de Polpis.

Santa Magdalena de Polpis- Peníscola. De Santa Magdalena al Castell de Polpis no està marcat. Del Castell de Polpis a Peníscola seguirem  el PRV 194 i les marques del Camí per la Mallada de la Rabosa , el mas del Senyor i la torre Badum. Falta senyalitzar de la cala Ordi fins Peníscola. Tampoc hi ha senyalització en els cascs urbans.

 Peníscola-Benicarló: Hi ha senyalitzat de la ratlla del terme de Peníscola  fins a Benicarló. Si que està senyalitzat el casc urbà de Benicarló. Temporalment  fins que estiga senyalitat es pot  utilitzar el passeig marítim de Peníscola a Benicarló..

Benicarló-Vinaròs:  Es troba  senyalitzat. Falta senyalitzar el nucli urbà de Vinaròs.

 Vinaròs-Les Cases d'Alcanar: Totalment senyalitzat de Vinaròs a les Cases d'Alcanar. No hi ha senyalització al nucli urbà de les Cases. La primera marca en Vinaròs es troba al final del passeig marítim Fora Forat.

Les Cases d'Alcanar-Alcanar:  Es troba Senyalitzat. No hi ha senyalització al nucli urbà d'Alcanar.

 Alcanar-UlldeconaL'etapa es troba senyalitzada. No n'hi ha senyalització dintre de les poblacions.

 Ulldecona- Sant Carles de la Ràpita: Hi ha senyalització d'El Camí des de la Foradada fins la font del Burgar. Tot i això coincideix amb la gr 92 des de la Foradada fins més enllà de la Font de Burgar  i després seguim el PR 83. La resta no n'hi ha senyalització

Sant Carles de la Ràpita- Amposta: Es troba senyalitzat des dels Ullals de Baltassar  fins Amposta. No n'hi ha senyalització de la Ràpita als Ullals de Baltassar

Amposta-l'Aldea:Totalment senyalitzat.

L'Aldea-Campredó:Tot el terme de l'Aldea.

Campredó-Tortosa: No n'hi ha senyalització encara

Avisos: 

 Teniu  penjada a la web la traça gps  de Morella a  Tortosa, per això tot  el camí és practicable amb gps i mapes. També molta part d'el tram ja es troba senyalitzat.

 A l'etapa de Xert a Sant Mateu creuem la carretera N 232, cal anar en compte, poc després creuem la rambla de Cervera, no sol portar aigua, però cal anar preparat  especialment en temps de pluja per si  portara aigua. Podeu gaudir en especial de les oliveres monumentals de l'etapa.

 A l'etapa de Sant Mateu a La Salzadella  a 1.6 km de Sant Mateu  tenim molt prop , seguint la carretera a uns 300metres la mare de Déu dels Angels, per altra banda al punt on hem de creuar la rambla a mà esquetrra tenim a uns 200 metres dues sénies, una d'elles monumentals.  Per altra banda a tota l'etapa trobarem moltes sénies escampades pels camps.

Molt de compte ja que creuem la  carretera CV10.

Per altra banda al paratge de les Llacunes en èpoques de pluges podrem observar molta fauna , especialment aus, però també podríem trobar inundat el camí.

A l'etapa de La Salzadella a Santa Magdalena podem visitar l'ermita de Sant Josep.

A l'etapa de Santa Magdalena a Peníscola, per creuar la serra d'Irta anirem per la mallada de la Rabosa, que coincideix amb el PR 194 en lloc d'anar  per l'ermita de Sant Atoni.

A l'etapa les Ventalles a Sant Carles de  la Ràpita, passem a 200 metres de la Foradada, és un mirador impressionat del Montsià i paga la pena visitar-lo.
 Per una altra banda cal anar en compte a l'hora de creuar la general 340.

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
214.00km
Estat del tram: 
Trams senyalitzats
Descripció general del tram: 

El tram s'inicia a la ciutat de Morella. Deixarem en Vallibona la comarca dels Ports, i després ens endinsarem en el Baix Maestrat per passar per Xert, Sant Mateu, La Salzadella, Santa Magdalena de Polpis i finalment creuar la Serra d'Irta.

Com un regal de la terra i la mar entrarem  en l'espectacular Peníscola, després per vora mar anirem a Benicarló i Vinaròs, i d'allà creuarem el riu Senia i passarem al Montsià.

Passarem per Les Cases d'Alcanar, Alcanar i Ulldecona, creuarem la Serra del Montsià  i passarem vora la Foradada, mirador espectacular del Delta de l'Ebre i devallarem a Sant Carles de la Ràpita a la vora del Delta de l'Ebre.

Més endavant vora l'Ebre veurem la ciutat d'Amposta. Creuarem el meravellós Ebre i ja en el Baix Ebre, passarem per l'Aldea, Camprodó, i arribarem al darrer punt del nostre tram, la ciutat de Tortosa.

Circuits Locals

Camí local de Vinaròs.

Camí local de Benicarló.

 

 

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

Les dificultats són variables en un tram tan divers, hi ha zones de serra amb més desnivells i zones de vora mar  molt planeres. Podeu trobar més detalls al document sobre la descripció de cada etapa.

Poblacions i etapes del tram: 

 

 

Poble Distància acumulada (km) Distància al poble anterior (km) Altitud (m) Desnivell (m) Distància per etapa (km)
Morella 0   958    
Vallibona 20,3 20,3 703 616 20,3
Xert 39,5 19,2 10 1029 19,2
Sant Mateu 49,1 9,6 130 105 9,6
La Salzadella 57,2 8,1 171 55 8,1
Santa Magdalena de Polpis 76,5 19,3 113 548 19,3
Peníscola 97 20,5 3 691 20,5
Benicarló 106 9 2 36 9
Vinaròs 115 9 5 26 9
Les Cases 127,6 12,6 6 30 12,6
Alcanar 134,4 6,8 95 98 6,8
Ulldecona 143,7 9,3 139 344 9,3
Les Ventalles 152,8 9,1 158 106 9,1
La Foradada 158 5,2 602    
Sant Carles de la Ràpita 168 10 1 700 15,2
Amposta 181,6 13,6 1 19 13,6
l'Aldea 190,76 9,16 38 17 9,16
Campredó 202,3 11,54 4 123 11,54
Tortosa 211 8,7 0 39 8,7
Rutes temàtiques

Rutes suggerides

Caminem de Sant Mateu a la Salzadella (10.00km)
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

Agraïm la seua participació a Josep i Estela de la Nevera de Morella, a Nel·lo de Vallibona, a Josep  Carbó, el club de muntanya agrupaturmell,  Salva Oliver i Arturo, Xavier Coloma, Monika i Elisa de Xert, a Aaron de Sant Mateu, A Sergi i Lina de la Salzadella, a Montse i Esther de Santa Magdalena de Polpis, a Paco  Arnau i el centre excursionista  de Peníscola, a Manuel i l'ateneu cultural de Benicarló, a Jordi Lores, Josep Galan,  Felip Gumbau de Benicarló, a Joan Ortí i Voltes, Domenech Fontanet Xavi de Vinaròs, a Josep Garcia, Andreu  i Agustí d'Alcanar,  a Jesus d'Ulldecona,  a David, Oriol i Agustí de Sant Carles de la Ràpita, a Cebrià Forcada i l'associació el camí de Sant Jaume d'Amposta, a Jordi i el Casal de Joves de l'Aldea, a  Silvia, Cinta i Oriol de Tortosa. A tots i a totes moltes gràcies per la vostra col·laboració.