Ja està totalment definit el brancal del Desert de les Palmes- Irta i el Pla de l'Arc. Recordem que un brancal és un tram d'el Camí que comença i acaba al camí troncal. Aquest brancal ens endinsa per les comarques de la Plana Alta,  i el Baix Maestrat, així com la subcomarca de la Plana de l'Arc.

 Podeu fer el Camí descarregant-vos la traça del tram del Desert de les Palmes- Irta- i el Pla de l'Arc de la pàgina web  del wilikoc. També podeu trobar més informació a la pàgina de tram del brancal.

 Recorre dos paratges de singular importància, com són el Desert de les Palmes i la serra d'Irta, amb un alt valor natural i cultural. Està organitzat en 14 etapes entre 7 i 20 km, que us les podeu ajustar a la vostra mesura depenent del ritme que tingueu.

 Etapa 1. Castelló de la Plana- Benicàssim. És una etapa que fa sobre 23 km i  travessa el paratge del Desert de les Palmes, passa punts de valor com el castell Vell i l'ermita de la Magdalena, l'ermita de Sant Roc, el monestir del Desert de les Palmes, els antres i les ermites del Desert.

Etapa 2. Benicàssim - Orpesa. Distància12,55 km. Pasa per vora mar, recorre algunes torres de guaita i arriba a Orpesa i el seu castell

Etapa 3 . Orpesa - Torreblanca. Distància19,18km.

Etapa 4 Torreblanca - Alcossebre. Distància12km.

Etapa 5 AlcossebreAlcalà de Xivert. En aquesta jornada  recorrerem una part de la serra d'Irta i el castell de Xivert. Distància 21km

Etapa 6 Alcalà de Xivert - Les Coves de Vinromà. L'itinerari recorre molts dels molins de les Coves i el paratge de la Moreria. Distància 20km

Etapa 7 Les Coves de Vinromà- La Serratella. Distància15 km.

Etapa 8 La Serratella - La Serra d'en Galceran. Distància 8 km

Etapa 9 La Serra d'en Galceran - La Torre d'en Domènec. Distància 9km

Etapa 10 La Torre d'en Domènec - Vilanova d'Alcolea- Bell-lloc. Distància 10 km.

 Etapa 11 Bell-lloc- La Vall d'Alba- Cabanes. Distància16km. Un dels punts neuràlgics de l'etapa és l'arc romà de Cabanes

Etapa 12 Cabanes- La Pobla Tornesa. Distància11km. Una altra vegada ens endinsem pel paratge del Desert de les Palmes, aquesta vegada passarem per l'ermitori de les Santes.

Etapa 13 La Pobla Tornesa - Vilafamés:  Distància7km. Arribarem a Vilafamés i podem pujar al castell, és un poble de gran importància per la seua història.

Etapa 14 Vilafamés-Sant Joan de Moró. Distància 13km.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí