Els vetlladors són l'ànima del Camí, ajuden a definir-ne el traçat i s’encarreguen de senyalitzar i repassar, un o dos cops l'any,  l'etapa que vetllen. També poden incorporar continguts d’interès a la Camipèdia del seu tram, així com propostes de caminades o àlbums de fotos.

El vetllador treballa els valors de coneixement i estima de l’entorn, de la cultura i el servei, mantenint una infraestructura que utilitzaran milers de persones al llarg de les generacions, de treball en equip, enfortiment personal, i vertebració social del país.

Si vols participar en fer realitat i mantenir viu El Camí dels Països Catalans, fes-te vetllador/a d'El Camí, individualment o com a entitat.
Si sou una escola o una entitat d’educació en el lleure, visiteu l'apartat Camiescola i Camijove.

Apunta-t'hi!

 

 

Criteris generals per la definició del traçat d'El Camí

- Un tram enllaça sempre com més poblacions millor sense fer marrades excessives i evitant colls d'ampolla i becs pronunciats en l'itinerari.
Les poblacions que quedin fora es podran enllaçar posteriorment amb brancals (marca groga).

- Dins d’un terme municipal, El Camí enllaça els punts d'interès seguint el mateix criteri d’un traçat lògic.

- El Camí troncal (marca vermella) evita revolts molt pronunciats, de manera que els llocs d'interès que en quedin fora es mencionaran a la guia, o en el seu cas, generaran un brancal que hi arribi o un circuit local (marca verda).

- Els brancals no són una drecera ni fan cap curtcircuit amb el camí troncal, sinó que surten d'una població del camí troncal i, després d'enllaçar el màxim nombre de municipis propers, acaben a la següent població important del camí troncal (vegeu el mapa de portada).

 
Com definir i marcar un nou tram

1.- Els vetlladors locals ajuden a definir l'itinerari d’El Camí a partir de la proposta preliminar del mapa general. Sempre són una bona font d’informació els veïns de més edat que coneixen antics camins, els recopiladors de la cultura i del patrimoni, així com grups excursionistes, associacions culturals, casals de joves o grups d'educació en el lleure.

2.- Es debaten sobre mapa les diferents opcions i es marquen els punts d’interès del recorregut, tant dins com fora dels nuclis urbans.

3.- Es presenta la proposta d'itinerari a l'Ajuntament i es consideren les rutes locals, recursos turístics existents o previstos i punts d'informació aportats per l’administració municipal, i es sol·licita el permís de senyalització.

4- Els vetlladors locals realitzen una caminada de georeferenciació i senyalització del seu tram, amb el suport inicial del Pas, que repassaran una o dues vegades a l’any.

 
Com incorporar continguts al web www.elcami.cat

Fotos de les teves caminades, relats sobre el teu Camí, propostes de caminades, textos sobre patrimoni del teu tram a la Camipèdia... són moltes les opcions que tens per enriquir el web col·laboratiu d’El Camí.

Només cal que et registris al web (a la part superior dreta de la pantalla) i comptaràs amb el teu propi usuari per fer totes les aportacions que vulguis a través de la franja desplegable que se t'obrirà a l'esquerra de la pantalla un cop registrat.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.