Nou brancal practicable : Desert de les Palmes, Irta i el Pla de l'Arc.

 Un nou brancal per caminar

 Ja està totalment definit el brancal del Desert de les Palmes- Irta i el Pla de l'Arc. Recordem que un brancal és un tram d'el Camí que comença i acaba al camí troncal. Aquest brancal ens endinsa per les comarques de la Plana Alta,  i el Baix Maestrat, així com la subcomarca de la Plana de l'Arc.

 Podeu fer el Camí descarregant-vos la traça del tram del Desert de les Palmes- Irta- i el Pla de l'Arc de la pàgina web  del wilikoc. També podeu trobar més informació a la pàgina de tram del brancal.

 Recorre dos paratges de singular importància, com són el Desert de les Palmes i la serra d'Irta, amb un alt valor natural i cultural. Està organitzat en 14 etapes entre 7 i 20 km, que us les podeu ajustar a la vostra mesura depenent del ritme que tingueu.

 Etapa 1. Castelló de la Plana- Benicàssim. És una etapa que fa sobre 23 km i  travessa el paratge del Desert de les Palmes, passa punts de valor com el castell Vell i l'ermita de la Magdalena, l'ermita de Sant Roc, el monestir del Desert de les Palmes, els antres i les ermites del Desert.

Etapa 2. Benicàssim - Orpesa. Distància12,55 km. Pasa per vora mar, recorre algunes torres de guaita i arriba a Orpesa i el seu castell

Etapa 3 . Orpesa - Torreblanca. Distància19,18km.

Etapa 4 Torreblanca - Alcossebre. Distància12km.

Etapa 5 AlcossebreAlcalà de Xivert. En aquesta jornada  recorrerem una part de la serra d'Irta i el castell de Xivert. Distància 21km

Etapa 6 Alcalà de Xivert - Les Coves de Vinromà. L'itinerari recorre molts dels molins de les Coves i el paratge de la Moreria. Distància 20km

Etapa 7 Les Coves de Vinromà- La Serratella. Distància15 km.

Etapa 8 La Serratella - La Serra d'en Galceran. Distància 8 km

Etapa 9 La Serra d'en Galceran - La Torre d'en Domènec. Distància 9km

Etapa 10 La Torre d'en Domènec - Vilanova d'Alcolea- Bell-lloc. Distància 10 km.

 Etapa 11 Bell-lloc- La Vall d'Alba- Cabanes. Distància16km. Un dels punts neuràlgics de l'etapa és l'arc romà de Cabanes

Etapa 12 Cabanes- La Pobla Tornesa. Distància11km. Una altra vegada ens endinsem pel paratge del Desert de les Palmes, aquesta vegada passarem per l'ermitori de les Santes.

Etapa 13 La Pobla Tornesa - Vilafamés:  Distància7km. Arribarem a Vilafamés i podem pujar al castell, és un poble de gran importància per la seua història.

Etapa 14 Vilafamés-Sant Joan de Moró. Distància 13km.