La Marxa Som entrega les conclusions als parlamentaris

Dues hores d’acte final, en què van intervenir portaveus comarcals, membres del Parlament de Catalunya, músics diversos i representants de la societat civil, han posat punt i final a més de 40 dies de caminar pel territori recollint propostes sobre la democràcia participativa.

Dues hores d’acte final, en què van intervenir portaveus comarcals, membres del Parlament de Catalunya, músics diversos i representants de la Societat Civil, van posar punt i final a més de 40 dies de caminar pel territori recollint propostes sobre la democràcia participativa.Entre les conclusions dels portaveus de les columnes, destaquen la de reclamar més i millor cultura de la participació, ja des de l’educació primària, fomentar l’empoderament dels ciutadans, l’exigència d’unes garanties perquè les aportacions de la ciutadania en els afers públics siguin vinculants, i la importància d’una informació rigurosa i veraç que permeti els ciutadans prendre decisions responsables.

Montserrat1

A l’Atri de Montserrat, espai d’alta simbologia, es van unir les 4 arques i es van fer 4 assemblees de portaveus dels municipis participants, agrupats per columnes, per recollir els punts en comú sorgits als respectius processos participatius veïnals realitzats durant La Marxa Som. Aquests punts comuns van ser els que cada portaveu de columna va transmetre en l’acte posterior als membres dels Grups Parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP-Crida Constituent.

L’acte va combinar actuacions musicals de Natxo Tarrés, Marcel Casellas, Lídia Pujol, Núria Agulló, Santi Arisa i Carles Belda, amb poemes i amb parlaments de David Fernàndez, Jordi Cuixart i Teresa Forcades, a més d’en Lluís Planas (portaveu de La Marxa Som), Ramon Martí (Pas-Amics d’El Camí dels Països Catalans), Martí Olivella (del Parlament Ciutadà i de la plataforma Reinicia Catalunya), Maria José Fumanal, i la lectura del manifest a càrrec de Laia Vidal.

Els encarregats de rebre les conclusions dels portaveus de les quatre columnes van ser els membres del Parlament de Catalunya Adriana Delgado, Chakir El Homrani i Gabriela Serra, que també van adreçar unes paraules als assistents.

Us avancem un primer document, encara preliminar i incomplert, dels resultats i propostes recollides al llarg de La Marxa Som:

INFORME PROVISIONAL LA MARXA SOM 31jul16

ACORDS_ASSEMBLEES PROVISIONAL 30JUL16

Àlbums de fotos de l’acte final a Montserrat: Jordi Camprubí, Lluís Brunet.

Vídeo gentilesa de Josep Maria Batet, d’El Camp Difusió

Accediu des d’aquí al reportatge fotogràfic que en va fer Lluís Brunet.

També el reportatge de Jordi Camprubí (Parlament Ciutadà) sota llicència CC

Més informació, àlbums de fotos i vídeos, col·laboradors, etc. a www.lamarxasom.cat.