Entre trinxeres (Senderisme històric)

Organitza: 
BalmesBlancs
Data de l'activitat: 
Dissabte, 6 juny, 2015 a Diumenge, 7 juny, 2015
Descripcio/Observacions: 

Endinsa't a la història de la Vall a través de dues visites fascinants a les restes d’un despoblat de l'edat de bronze a 1.700 m i als búnquers i trinxeres de la guerra civil. Xerrades, paisatges agradables, muntanya, estada al refugi Vall de Siarb. Una vivència magnífica per descobrir la riquesa d'una vall que altrament pot passar fàcilment desapercebuda.

DISSABTE:
EL FRONT AL PALLARS DURANT LA GUERRA CIVIL.

Comencem el cap de setmana amb una xerrada contextual sobre la guerra i en concret sobre la seva particular incidència al Pallars.
Seguim amb una ruta circular per visitar restes de trinxeres, búnquers, polvorins, etc. Dins del bosc, descobrirem els punts de vigilància de cada bàndol, i com es controlaven els uns als altres.
Després d'un vespre relaxat i un bon sopar al refugi, de nit farem una breu expedició als búnquers de Vilamur.

DIUMENGE:
DESPOBLAT DE SANTA CREU.

Després d'un bon esmorzar, ens desplacem fins al despoblat de Santa Creu, a 1700 m. Allí, ens imaginarem com vivia la gent fa 1000 i 2000 anys, ens explicaran quines evolucions ha fet el clima des de llavors, i com va anar canviant la vida al despoblat i al Pirineu en general.
Per acabar el cap de setmana, caminarem fins al refugi de les Comes (2000 m), entre pins i prats alpins, on dinarem escudella i botifarra a la llosa.