El país a les nostres mans.

 Comunicat del Pas.

Davant de la greu situació sociopolítica que viu el Principat de Catalunya, des del Pas sumem el nostre compromís i la nostra veu a les múltiples i valentes expressions de rebuig i denúncia de la vulneració dels nostres drets socials i nacionals per part dels diferents poders de l'estat espanyol. El dret a la llibertat, tant de persones individuals com de totes les nacions de la Terra, és un dret inalienable, fins i tot més enllà de majories o minories, un dret que no només se'ns nega, sinó que s'està reprimint de forma violenta i impune.

Denunciem també els silencis i les complicitats tant de dins del nostre país com de fora davant d'aquests gravíssims fets, i emplacem a tots els que se sentin part del poble català, independentment dels orígens de cadascú, i a tots els demòcrates a continuar defensant amb fermesa la nostra sobirania i llibertat amb les diverses eines d'acció noviolenta que tenim al nostre abast: des de les creatives formes de denúncia, a les múltiples formes de no cooperació (econòmica, laboral, dejunis,...), a la desobediència civil i fins la creació d'estructures pròpies.

En aquest sentit, admirats de l'enorme cultura i fortalesa noviolenta que hem demostrat com a poble i conscients que aquesta lluita encara continuarà, convidem a tothom a formar-nos en aquest poderós i desconegut art de la noviolència, aprofitant espais com En Peu de Pau, Fem Noviolencia, els grups de treball dels CDR (Comitès de Defensa del Referèndum -reanomenats de la República en alguns municipis) i formant-nos a través de materials tan interessants com el llibre La noviolència de Lluís Maria Xirinacs (llibre sencer - resum) i altres documents i vídeos que trobareu a Fem Noviolència.

El nostre futur i el del país és a les nostres mans. Des de la fortalesa interior que ens hem descobert, si persistim no tinguem cap dubte que aquesta gesta històrica que ens hem proposat serà assolida.

Endavant amb força, llum i esperança!

Junta Directiva
Pas: Amics d'El Camí - Serveis de Participació i Sostenibilitat

www.elcami.cat
www.catalunyademocraciaplena.cat
www.elnegre.cat