El Camí ja està COMPLET!

Després d'11 anys de treball col·laboratiu, celebrem que El Camí ha completat tot el traçat amb GPS.

Els més de 5.000 quilòmetres de Camí ja s'han completat, unint tots els Països Catalans.
Després d'11 anys d'intensa feina col·laborativa, donada la magnitud del projecte i la complexitat de realitzar-lo poble a poble, entre tots hem assolit aquesta gran fita.
GRÀCIES A TOTS I FELICITATS COL·LECTIVES!

Una part dels trams ja estan senyalitzats amb la marca d'El Camí, i tota la resta són practicables amb GPS. Només cal descarregar-se l'aplicació de mòbil gratuïta de Wikiloc i seleccionar El Camí dins del menú "Destinacions". Actualment estem realitzant també una aplicació pròpia d'El Camí.

Alternativament, la traça de tots els trams es pot descarregar gratuïtament des de la pàgina de descàrrega de traces i es pot seguir des de qualsevol telèfon mòbil intel·ligent o des de qualsevol dispositiu GPS. Només cal seguir les instruccions del web d'El Camí i començar a caminar.

SIgui quina sigui l'opció escollida a l'hora de seguir la traça georeferenciada, és recomanable abans de sortir a caminar descarregar-se tant la traça com els mapes, per tal de no dependre de la cobertura telefònica o de connexió a Internet al llarg del recorregut.

GRÀCIES a tots els col·laboradors, vetlladors, voluntaris, caminants, socis-padrins, establiments, ajuntaments i administracions que heu fet possible aquesta important fita. Per primer cop, tots els Països Catalans estan units per un camí continu que passa per totes les comarques i illes de parla catalana, fomentant la coneixença i estima del país sencer, la seva cultura, la seva gent, el seu tarannà, fesomies i costums, els seus paisatges i trets diferencials, al mateix temps que fomentant una economia sostenible, respectuosa i desestacionalitzada.

D'ara en endavant, la feina no afluixa: des de l'associació Pas-Amics del Camí ens centrem en completar els darrers serrells del web, crear l'aplicació per a mòbils pròpia del Camí, cercar recursos per editar les guies que falten i estimular la senyalització de tots els trams a través dels vetlladors, la Camiescola i el Camijove.
També s'inicia la dinamització i promoció de la ruta i del recentment rehabilitat i estrenat alberg d'El Camí al mas El Negre, a Ogassa (Ripollès).

Poc a poc les traces també s'aniran completant amb els punts d'interès del territori i els establiments acreditats a la Xarxa d'Establiments d'El Camí, perquè el caminant pugui gaudir d'una experiència d'El Camí ben complerta. Ens voleu ajudar a afegir-hi punts d'interès? Escriviu-nos a pas@elcami.org.

El Camí us espera per gaudir de la fantàstica experiència de conèixer a peu els tresors que amaguen els pobles i comarques dels Països Catalans.