El diumenge 3 d’octubre ens vam llevar aviat per trobar-nos a l’estació de tren de Vilanova i la Geltrú. Malgrat les amenaces de pluja, i el dia una mica ennuvolat i ventós, vam poder emprendre El Camí sense cap problema. Érem un grup de 10 persones, entre les quals dues nenes bessones molt eixerides.

La primera parada la vam fer a l’Espai Far de Vilanova, situat a l’antic Far de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú, i transformat en un complet espai museístic que narra la relació de la vila garrafenca amb la mar, a través dels seus personatges i del museu de curiositats, un espai ben especial sorgit d’una donació privada, on, per exemple, hi ha tota la història gràfica de la famosa Carpa Juanita.

Després de l’amena visita, vam seguir la caminada, que transcorre paral.lela al mar, amb bones vistes, i amb la companyia dels trens de rodalies que desfilen per les properes vies. Vam decidir fer parada i fonda, després d’una horeta de marxa, per esmorzar en una pèrgola que fa les funcions de mirador sobre la mar. El lloc era perfecte per emprendre una ronda de presentacions, tant de tots i totes les participants, com del projecte d’El Camí.

Després de la pausa vam tornar a la feina i en una hora ja érem a Sitges. Però encara faltava creuar tota la vil.la, i ho vam fer pel passeig marítim i acompanyats de la bellesa de l’arquitectura colonial, modernista i a la vegada tradicional de l’anomenada Blanca Subur. Antigues cases de pescadors reformades, mansions d’indinaires, hotels romàntics...i al fons, l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, i, més enllà, la de la Mare de Déu del Vinyet.

Tot passejant Sitges vam arribar al centre, i d’aquí, a l’altra costat del tren, a la nostra cita amb el celler de l’Hospital, on vam poder visitar el centre i fer un tast de malvasia, aquest vi dolç tan característic de Sitges i els seus entorns. Una delícia que ens va posar a to després de la caminada.

Vam finalitzar la sortida a l’hora de dinar, així que alguns vam fer un pícnic al pati del celler i d’altres ja van fer via cap a casa...Ens hauria agradat fer un bon bany, però la mar estava ben remoguda, així que ben contents i ventilats vam tancar l’activitat.

Podeu accedir a l'àlbum de fotos aquí: https://photos.app.goo.gl/vAPGPFRz12xmn51QA

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.