Centres educatius i El Camí, curs 2021-22

Coneix les activitats en valors i serveis comunitaris per a infants i joves.

Resum d’activitats:
 

· Centres vetlladors i marcatge d’El Camí
El Camí és una via de senderisme cultural que enllaça totes les comarques i illes de parla catalana amb 5.000 km senyalitzats col·laborativament. Organitzem jornades de senyalització per a centres que vulguin esdevenir vetlladors d’un tram.


· Creació de contingut cultural a la “Camipèdia”
La Camipèdia és una enciclopèdia col·laborativa sobre patrimoni cultural, històric i natural. L’alumnat elaborarà articles sobre punts d’interès, patrimoni o elements socials de la seva localitat que romandran disponibles a la xarxa.


· Taller de Diàleg i Consens
Aprendre l’art d’escoltar-nos i posar-nos d’acord en les decisions que ens afecten a tots és altament transformador. Les bases de la comunicació no violenta busquen la resolució de diferències des del no judici, expressant les necessitats que hi ha al darrera de cada demanda i parlant sempre des d’un mateix. 
 

· Taller de Vocació i Plenitud
Entenem el camí a la plenitud com el donar fruit a la vida d’acord amb els nostres valors i amb allò que ens empeny. En aquest taller, reflexionarem sobre les nostres habilitats i explorarem quin pot ser el nostre camí vital per avançar cap a la realització individual i col·lectiva des del compromís amb el món.
 

· Formació de professors i monitors
Els tallers de “Diàleg i Consens” i “Vocació i Plenitud” també s’ofereixen a claustres de professors i grups de monitors. L’objectiu de la formació és treballar els conceptes dels tallers a nivell col·lectiu per tal
que els educadors els integrin com a eines personals i pedagògiques.

 

Si voleu participar-hi des de la vostra escola o grup d'educació en el lleure, escriviu-nos a: elpas@elcami.org
O truqueu al: 938444553