Caminada gastrocultural per Collserola

De Cerdanyola a Sant Cugat per Collserola

Caminada Gastrocultural Cerdanyola-Sant Cugat del Vallès

Diumenge 16 de Maig vam reprendre les caminades temàtiques després de molts mesos sense fer-ne, i ho vam fer amb una sortida clàssica per Collserola, al tram del Vallès Occidental-Baix Llobregat-Barcelonès. Malgrat el poc temps que vam tenir per anunciar-la vam aconseguir un grup de 10 persones molt engrescades i amb ganes de caminar i aprofitar el fantàstic matí primaveral. I de gaudir del tast de productes ecològics locals que ens va fer “La Rural de Collserola”, una cooperativa dedicada a la producció ecològica a Collserola. Les terrasses privilegiades amb vistes al parc natural del Centre d’Educació Ambiental “Can Coll” van ser l’espai on es va realitzar el tast i la xerrada de presentació de la Rural. També es va poder visitar la masia, que conté un espai museïtzat amb recreacions, vídeos, i exposicions al voltant de la vida a pagès i de Collserola, i la granja.

Després del tast i d’un bon esmorzar vam fer via cap a Can Borrell, el punt més elevat del recorregut, i des d’aquí vam baixar en direcció a Sant Cugat del Vallès, passant per l’icònic Pi d’en Xandri. Ens vam haver d’afanyar una mica ja que teníem com a objectiu arribar a les 14h al Monestir de Sant Cugat i aprofitar la jornada deportes obertes que es feia al Museu, dins del programa d’activitats de la Nit dels Museus. I ho vam aconseguir!. L’esforç va tenir la seva recompensa ja que un cop dins del meravellós claustre romànic s’hi celebrava en aquells moments un concert de música antiga, i vam poder escoltar-ne una part.

Després de la visita vam acabar amb un picnic als jardins de darrera el monestir. La cirera del pastis d’una caminada amb gust de primavera.

Pots veure totes les imatges a : <https://photos.app.goo.gl/aK41L7CVMAt8LCUS9>