Caminada de Castelló de la Plana a Benicàssim (Plana Alta)

 El Camí pel Desert de les Palmes

Caminarem l'etapa de  Castelló de la Plana a Benicàssim, és un recorregut que travessa el Desert de les Palmes, el qual es troba situat a la comarca de la Plana Alta. És la primera etapa del brancal del Camí del Desert Irta i el  Pla de l'Arc, és un brancal que aprofundeix en alguns paratges i pobles d'un alt valor natural i cultural de la Plana Alta i el Baix Maestrat.

 Es una caminada d'una certa dificultat de 23 km de llargada i uns 500 metres de desnivell que comunica aquestes dues poblacions, Castelló de la Plana i Benicàssim. Iniciem el  nostre recorregut a la Plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana i passarem per algunes de les ermites més sinificatives del terme de Castelló, com la Bàsilica de la Mare de Déu de Lledó, l'ermita de Sant Roc, l'ermita de la Magdalena i la Mare de Deu de la Salut.

 Passarem prop del castell Vell, i del castell de Montornés, així com el monestir Carmelità del Desert de les Palmes i les runes de l'antic monestir, tot això ja en el  terme de Benicàssim. Així com tota una seria de capelles i els  antres que antigament eren les zones on els frares carmelitans  es tancaven per meditar i fer oració.

 És una etapa molt rica en vegetació i natura, no esperem veure grans dunes de sorra i paisatges àrids, el topònim " Desert" li ve donat per com estava de deshabitada la zona quan els frares es van instal·lar al monestir, i de les Palmes per la quantitat de Margalló (chamaerops humilis) que creix per la zona.

 Per tornar agafarem l'autobús de Benicàssim a Castelló de la Plana, està previst agafar l'autobús de les 18:15 per tornar, tot i que si el ritme del grup és llaugeret es podria agafar el de les 16:45.

 Podeu apuntar-vos al següent full d'inscripció

 

Data activitat: 
Dissabte, 26 novembre, 2016