Activem el sud d'El Camí

 Fem Camí al sud

 El passat cap de setmana 20 i 21 de maig vàrem fer dues caminades pel tram Vinalopó Carxe, és el tram situat més al sud d'el Camí, és un tram que comença a Alacant i arriba a Guardamar, passa pel Carxe i acaba a Petrer. Un tram que consta de 15 etapes i ens mostra diferents paisatges de mar , de muntanya i diferents conreus, com ara la palmera o el magraner.

Les dues caminades van ser un punt de partida per activar aquest tram, el dissabte vàrem fer l'etapa de la Foia, la Baia i Elx, una etapa planera plena d'encants, vàrem visitar la torre del Gall de la Foia, la Baia, i vàrem passejar entre magraners floits i horts de palmeres. Vàrem descobrir un trosset del camp d'Elx. En la caminada ens va acompanyar l'escriptor i arquitecte Gaspar Jaen . Vàrem dinar arròs en costra, tradicional d'Elx en un dinar de germanor a Elx, i per la vesprada vàrem poder conèixer una mica més de la ciutat de les palmeres.

 El dia 21 ens vàrem traslladar a Monòver a les valls del Vinalopó una mica més al nord, vàrem conèixer el castell de la Mola i el santuari modernista  de Santa Maria Magdalena edificat per un deixeble de Gaudí, Vàrem dinar a Novelda i després vàrem veure alguns dels edificis modernistes .

Amb moltes ganes de seguir fent camí al sud pel curs vinent hi haurà dues propostes de caminades, que són una  continuació de les dues que hem fet aquest any, seguirem l'etapa Elx Crevillent i  Novelda Petrer.

Us anime a participar en les caminades més enllà de la vostra comarca, coneixem paisatges, patrimoni, gastronomia, història, i compartim Camí amb persones d'altres comarques, val la pena.