Punts d'interès de Maria de la Salut

Diumenge, 1 juny, 2014
Ubicació: 
Font: 
pas
Text publicat per: 
PAS. Font: Guia de Mallorca (Maria de la Salut (http://www.mca-hotels.com/guia-vacances-mallorca/9/55/140/pobles-mallorca/maria-de-la-salut/maria-de-la-salut)

Entre el patrimoni local destaca l´església dedicada a la Mare de Déu de la Salut, que fue construïda a mitjan segle XVII. El campanar, de clara influència bizantina, i la talla de la verge, del segle XVI, en són els elements més rellevants.

La casa de Son Roig, que conserva traços del seu origen gòtic a la façana, i el molí de Son Puig, edificat durant el segle XVII, són altres llocs d´interès. En conjunt, el nucli urbà manté la tranquil´litat i l´atmosfera de temps passats, qualitats que cada cop aprecien més els visitants de l´illa.

La possessió de Roqueta, la casa principal de la qual està envoltada de preciosos jardins, i la de Deulosal, que conserva un interessant molí d´aigua, són algunes de les visites recomanades. S´ha de fer una menció especial alpoblat talaiòtic del Velar, un dels nombrosos jaciments arqueològics del municipi, que conserva part de la murada i la resta de diversos talaiots.