Ubicació: 

Millars, entitat de població de Madremanya (Gironès) alberga la Capella romànica de Sant Iscle i Santa Victòria. Data el XI-XIII i està en un bon estat de conservació.

Fou l’antiga capella del veí castell de Millàs. Té planta de creu llatina amb una capçalera semicircular adossada al castell. D’una nau, és capçada a llevant per un absis semicircular amb arcuacions llombardes dividides en tres trams per pilastres i s’enllaça amb el creuer del temple per mitjà d'una paret que s'eleva més amunt de la teulada.

 El campanar, adossat a migdia, és de torre de planta quadrada, d’un ull d’arc de mig punt a cada cara i coronament piramidal de rajola vidriada groga i verda.

 L’entrada es fa pel sud, i està precedida per una porxada amb un gran arc carpanell adovellat. A l'interior, a la part del creuer, els nervis de rajola vermella mostren un motlluratge d'estil gòtic (segle XIV). Fins a l’any 1936, hi hagué un retaule del segle XVI, obra de Pere Mates, una part del qual es troba avui a les estances del castell. Es conserven a l’església una creu gòtica i uns encensers de plata, també del segle XVI.

La primera notícia documental referent a l'església data de l'any 1279, on es fa constar que els delmes del veïnat eren destinats a la construcció d'una capella.

 

FOTO EXTRETA DE: http://mapio.net/pic/p-75696690/

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí