Categories: 
Text escrit uns dies abans de les eleccions al Parlament de Catalunya del 25/11/2012
Què votaré el diumenge, i perquè? Perquè tinc 47 anys Perquè vaig néixer a Terrassa Perquè soc fill de immigrants murcians Perquè el meu pare tot i ser un home conservador, de dretes i murcià, va aprendre a parlar i escriure el català, permetent-se el luxe de tant en tant, de enviar cartes a les editorials corregint errates en  llibres que ell tant llegia. Perquè quan quan va arribar a aquí, i després de molt esforç, va acabar dirigint una de les fabriques tèxtils més importants de Catalunya . Perquè em va ensenyar que a casa havíem de parlar en castellà , però que ho havíem de fer en català al carrer. Perquè em va inculcar el amor per la patria chica”,com deia ell. (ell mai va deixar d’estimar la seva enyorada Murcia) Perquè la meva mare em va ensenyar a estimar. Perquè ella, malgrat la seva manca d’estudis, em va ensenyar a veure-hi més enllà de les llengües, les fronteres, el color de la pell, o el sexe. Perquè quan li vaig dir que era gai em va dir que ja ho sabia. Perquè quan li vaig dir que ja no volia ser capellà i que volia ser artista, em va dir que l’importat és que fos, bona persona, feliç i jo mateix. Perquè vaig créixer a Sant Pau de Segúries, entre catalans que mai em van rebutjar per ser fill de “castellans” Perquè vaig estudiar a una escola de poble. Perquè la senyoreta Rossita sempre ens parlava en català, i quan havia de venir el inspector de Madrid, ens feia parlar en castellà una setmana abans de la visita per fer-nos practicar. Perquè vaig poder estudiar al Seminari. Perquè Mn. Jaume em va ensenyar que també hi ha capellans que son bones persones. Perquè ho vaig poder deixar Perquè desprès vaig poder fer de pallasso Perquè més tard vaig poder ser performer i estripar sense pudor i en públic tots aquells valors que m’havien ensenyat. Perquè he pogut construir la polla més alta del món Perquè vaig crear una empresa que donava petons Perquè m’he enviat a mi mateix per correu a dins d’una capça Perquè he construït un laberint de palla Perquè he viatjat per tot el món amb  meva haima àrab recuperant tots aquells valors que d’adolescent vaig estripar Perquè visc en un país on no m’he d’amagar d’estimar Espanya i als seu artistes Perquè tinc un ruc català que es diu “Platero” Perquè he viscut, i he triomfat a Barcelona, la ciutat més maca del món. Perquè em vaig sentir estimat per ella i perquè es va deixar estimar per mi. Perquè ara visc i triomfo a Segura, un petit poble de 14 habitats de la Conca de Barberà o de la Baixa Segarra com els hi agrada reivindicar a ells. La terra més maca del món. Perquè m’he pogut casar amb el meu company Amai. Envoltat d’amics i al mig del carrer major. Perquè em sento artista. Perquè malgrat no tinc un duro, em sento ric. Perquè he aconseguit ser feliç Perquè he aconseguit ser jo mateix Per tot això, i molt més, vull que Catalunya, la meva  “patria chica” també pugui sentir-se rica, ser feliç, i ella mateixa. Per això aquest diumenge votaré independència, llibertat i dret a decidir. Gracies, pare, gracies mare, gracies Catalunya. Kiku Mistu Director Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu La Casa Gran  c/major 19, Segura, Savallà del Comtat 43427- Tarragona. (Spain) 0034- 977 058 044 / 0034- 677 63 40 31 / 606 97 40 61 kiku@imaginari.org info@imaginari.org http://www.imaginari.org http://www.kikumistu.com