Per la Ribera d'Ebre amb la UOC (23a Ruta Cultural, juliol 07), per Josep Antoni Serralta Marquès (Garcia)

Activitat conjuntament amb la UOC els dies 7 i 8 de juliol 2007.
La cultura de l’aigua.

 

 

[@more@]
Hola a tota dona i a tothom,

Sintetitzar i fer un relat coherent d’aquest dos dies, en aquests moments per a mi és una tasca molt feixuga, el meu cap està completament ocupat per un altre afer personal, aquest, no deixa cap espai per altres qüestions, per això, en lloc de fer un relat endreçat i d’acord amb uns canons que algú m’ha donat el faré al meu gust.

Inicialment dir, tal i com li ho vaig fer saber al Sr. Alcalde de Garcia, que “aquesta activitat sembla feta expressament per a mi”, doncs, sóc l’únic individu assistent a l’activitat, autòcton  de Garcia i que a la vegada és membre de la comunitat UOC. Bé doncs, tot seguit, us explicaré l’activitat, de la que el fil conductor és “La cultura de l’aigua”:

Del primer dia cal destacar la figura del Sr. Alcalde de Miravet que va saber encaterinar-nos amb art i mestratge amb la història del seu poble i la del castell element estel·lar de la seva localitat. Per poc que t’esforcessis feia la sensació que els templers es passejaven pel teu voltant.

A la tarda la remuntada en barca des de Miravet a Móra la Nova va ser una meravella; paisatge, aus, racons amagats, aigua,... tot plegat, ressaltava la magnificència de l’Ebre.  

La jornada va continuar, assistint i participant, a la festa de la Móra morisca, a la capital riberenca, Móra d’Ebre.

Després d’un descans reparador, ensundemà, caminant, se surt de Móra la Nova, enfilant el camí dels Plans direcció a Garcia, amb la finalitat de cercar una ruta alternativa a la de dellà, que va pel camí de Sirga, perquè els xicots de l’associació el Pas, puguin completar i editar una guia del tram per a inserir-la al projecte el “Camí”.

Durant el recorregut la representant de l’entitat “obre’t’ebre”, una xicota de la Pobla de Massaluca, eixerida com ella sola, va exposar els seus projectes i inquietuds, explicant també que la finalitat principal d’aquesta entitat és la de promoure els valors socials.

Un cop a Garcia, al recinte de les piscines, es va dur a terme un joc de rol sobre el tema de l’aigua, se van repartir el papers, i se van fer exposicions d’idees i també es va obrir un debat. De tot plegat cal destacar l’actuació de l’Alcaldessa, paper desenvolupat per una doctora molt guapeta; el paper de la mestressa jubilada molt ben portat per una xicota de Mequinensa, també els xicots si van lluir especialment, el terratinent i l’empresari els dos molt en els seus papers; els medi ambientalistes de cap de setmana i el cooperativistes molt divertits; i no puc oblidar a l’Eurodiputada que no recordo quin era el seu càrrec, però era el pal de paller del joc, i per fi el becari, patint per la continuïtat de la seva beca. Ho van fer tots tant bé, que semblava que havien anat una setmana a assajar amb la Cubana.

Just abans de dinar, uns es van anar a banyar a la piscina, i d’altres van anar a visitar el forn de pa, activitat imprevista i oferta espontàniament pels de cal Pastisser.

Dinar i per postres..., Sr. Alcalde, aquest va saludar i donar la benvinguda a la gent del grup, i també, va exposar un programa cultural pel municipi molt dinàmic i engrescador. Ja a la tarda, roda de conclusions, comiat i cap a l’autobús.

Abans d’acabar crec que he de fer tres mencions:

- La primera: Mencionar al Sr. Nicolas Barbieri, responsable i conductor de l’activitat. Representant del Vicerectorat de cultura de la UOC, que va menar al grup amb ma destra i molt ofici. I al Sr. Lluís Planes responsable de l’associació Pas, i impulsor del projecte el Camí.

- La segona: Citar als col·laboradors de Garcia lo Sr. Jordi Castellví (a) Perot, lo Sr. Joan Ramon Bargalló (a) Mosset i lo Sr. Jordi Hernàndez (a) Pasti, sense ells l’èxit de les jornades no hagués estat possible.

- I la tercera i última: Anomenar a la tia Maria de ca l’Escaleta que encara a la seva abansada edat va reconèixer a l’espetxinat de ca Pepe, fill de la Teresa de Pepe.

Bé, aquest escritet no té comiat, acaba amb una invitació extensiva a totes les persones del món perquè agafeu el Camí i vingueu a gaudir del nostre racó d’aquest món, que afortunadament ens ha tocat, i que és preciós; us esperem.

Josep Antoni Serralta Marquès
Garcia, 09 de juliol de 2007