Categories: 

BENVINGUDA als ASSISTENTS A LA CAMINADA DE TARDOR.
Sant Cugat-Pedralbes  Dies: 30 de setembre i 1 d’octubre.

Benvinguts i benvingudes a la Caminada organitzada pel PAS. Amics del Camí del tram Sant Cugat-Pedralbes.

El nostre projecte abraça els àmbits més diversos, a partir de l’elaboració d’un recorregut pels paisatges de la nostra terra. Conèixer-la i fer-la conèixer. Les seves gents, la cultura, la història i l’esperit dels quals sovint ens sembla saber-ho tot i que en la major part dels casos, desconeixem.

Últimament tots viatgem, anem lluny... físicament parlant i en canvi, tenim al costat de casa riqueses, tresors que no hem vist mai i de vegades, ni n’hem sentit a parlar.

[@more@]

Vull posar com a exemple la Caminada a la Ribagorça i al Pallars. Allà vam poder-hi copsar aspectes desconeguts i suggerents. Terres meravelloses que moltes vegades, s’han hagut d’abandonar per manca de mitjans econòmics.

O les caminades per la Marina Alta i la Marina Baixa del País Valencià...  Desconeguda “València” a la que volen que odiem, essent germana nostra.

Torno als objectius del nostre projecte... el seu eix temàtic és bàsicament cultural, se centra en el territori, la cultura i la gent i tots els trams que a poc a poc però sense pausa anem fent, impliquen la col·laboració de moltes persones treballant-hi. En primer lloc es necessita algú que organitzi. En aquest cas el grup d’Amics del Camí de Barcelona que s’han reunit per preparar-ho, alguns d’ells ja han pre-caminat aquest tram diverses vegades. Sempre en interacció amb gent de cada comarca. En aquest cas, en Joan Contijoch de Sant Cugat ens hi ha contactat. Gràcies a tu Joan, gràcies a tots.

 

Així ha anat amb el tram que estem a punt de fer. Com si confeccionéssim un vestit de petjades amoroses, primer el vam embastar, ara l’hem anat cosint i avui l’emprovarem caminant per Collserola i tal vegada haurem de retocar alguna vora o algun farbalà per tal que el vestit pugui acabar-se i la muntanya ens agraeixi el nostre pas per damunt seu.

Així potser en un futur no massa llunyà, donarà la benvinguda a d’altres caminants que, com nosaltres, petjant aquests camins, acaronaran la terra, essent conscients del camí sencer, del tapís sencer.

Elaborarem una guia que servirà de pauta i tots nosaltres hi haurem aportat alguna cosa.

Tot això us ho dic perquè això s’està fent, estem començant i per tant, podria ser que no ens quadrés del tot l’horari, que hi hagués algun imprevist... O tal vegada no!

Estem oberts a tota aportació i així podrem anar-ho millorant. Però penseu que des d’aquest moment ja formem part d’un equip, d’un grup, una comunitat de caminants amb una certa entitat pròpia, encara que necessitem de l’organització necessària per emprendre-ho. Com serà aquesta entitat feta de tots plegats? Ja tinc ganes de saber-ho.

El Camí al seu pas per Barcelona ens dóna la benvinguda i des de Sant Cugat a Pedralbes la terra ens acull.