Taller la mort i el morir 17/08/13

Ubicació: 
Deià
Data de l'activitat: 
05/07/2013 - 18/08/2013
Organitza: 
Xesca Deyà / Es Taller

Que vol dir la mort i com ens podem afrontar amb la idea d'aquest fet ineludible? Un tema molt important que ens afecta a tots.

Aquest taller el realitzarà en Tòfol Sales.

No perdeu l'oportunitat d'enriquir-vos amb aquesta activitat.

Telèfon d'inscripció: 687 955 911

Aportació: 55 €

 

LA MORT I EL MORIR

 

La mort forma part de la vida, de l'existència, son dues cares de la mateixa moneda, i sobretot es un fet. Així i tot continua essent un tema "tabú", un tema que mos costa afrontar, no en volem xerrar,o no sabem com fer-ho.  Es viu com un trauma, i més si es mor un ésser estimat en que moltes persones quedam marcades de per vida i pot ser de manera diferent.

Com mos afecta aquest trauma en la nostra vida?.  Al principi podem quedar invadits per sentiments i emocions com a frustració, ràbia, ira, tristesa...que si es mantenen en els temps anam cap a un camí mes bé negatiu, tan per a nosaltres com per a les persones que ens envolten, ens quedam enganxats en aquesta vivència.

O, per altre banda amb el pas del temps, ho podem transformar amb maduresa, força,alegria, estimació ... en el canvi més bé possitiu, del benestar i de la salut.

 

En aquest taller es mostrarà el que condueix cap a un canvi: del negatiu cap a l'altre, el positiu; com es pot transformar la tristesa, el sofriment amb alegria, força i benestar. Es pretén que sigui un dia de compartir, de preguntes i de respostes. Tot això en un ambient tranquil, alegre, segur i respectuós.

Els temes que s´exposaràn seran:

-Què representa la mort, el morir?.
-Com afrontam la mort d'un ésser estimat?.
-Què és el dol?. Etapes i elaboració del dol.
-Com ho hem de fer per a  acompanyar a una persona en el procés de morir?.
-Com pot afectar a la nostra vida pensar en la pròpia mort ?

"La mort no és un problema. És una oportunitat pel creixement, per a la saviesa, per a la reconciliació. És una oportunitat per a l'amor”

Miquel Arumí

 

Tòfol Salas Covas

Aquest vincle no va enlloc