Esteu aquí

Inici | Participa

Camijove

El Camí com a eina d'educació en valors per a grups d’educació en el lleure i centres educatius de secundària (12-16 anys)

Els grups d'educació en el lleure i instituts disposen amb El Camí d’un recurs ple de possibilitats per la descoberta de la natura i de la realitat social i cultural de l'entorn proper i de la resta dels pobles que El Camí uneix en tot el nostre àmbit lingüístic i cultural. També per colònies on treballar diferents aspectes, tant de natura i culturals, com d'introspecció i creixement personal.

 
Voleu ser vetlladors del vostre tram d'El Camí?

Si voleu participar en senyalitzar el vostre tram d'El Camí i vetllar l'estat dels senyals un cop l'any, apunteu-vos i us oferirem una jornada de formació amena i pràctica sobre les tècniques de senyalització a través d’una caminada a l’etapa del tram que vetlleu.

 
Participar en recollir continguts culturals i socials dels pobles: la Camipèdia

Una altra possibilitat que ofereix el Camí als joves és participar en recollir informació dels punts d’interès i crear continguts a la Camipèdia: patrimoni cultural, artístic i social, festes, tradicions, rondalles, llegendes, anècdotes, personatges il·lustres, etc.

 
Colònies a l'alberg d'El Camí al mas El Negre, en una vall del Prepirineu al Ripollès (Ogassa)

Estades de 2, 3 i més dies a l'alberg de muntanya El Negre (www.elnegre.cat) amb diverses opcions:

A- NATURA, ROMÀNIC I MITES.
Descoberta de la natura prepirinenca amb caminades interpretant la fauna i flora.
Caminada remuntant la Riera d'Ogassa i descoberta d'aquest fascinant hàbitat i dels gorgs i congosts que amaga.
Visita al romànic proper dels segles XI i XII: església de Sant Martí d'Ogassa, St. Martí de Surroca, restes del santuari de Santa Maria de Vidabona.
Coneixerem també mites ancestrals que ressonen per aquestes terres: El Comte Arnau, Guifré el Pelós, els mites de les Mares de Déu de Núria (fertilitat) i Montgrony (alletament), Lluís Maria Xirinacs i Ramon Llull,...

B- ACTIVITATS D'AUTOCONEIXEMENT I CREIXEMENT PERSONAL.
Activitats d'introspecció enfocades als aspectes que simbolitza el Camí de Vidabona: l'alliberament personal, la consciència plena i la descoberta de la vocació de cadascú com a via per l'assoliment de la realització i plenitud personal i col·lectiva.
Tot això, intercalant moments de lleure amb reflexions, la coneixença i reinterpretació dels mites ancestrals que trobem a la zona i al Camí de Vidabona, jocs per l'alliberament i enfortiment personal, passejades amb estones de silenci, bany a la riera, compartir en grups,...

Per més informació poseu-vos en contacte amb el Pas.

 

El Camí com a eina de creixement personal

Si voleu fer un treball més profund amb els nois i noies pel vostre compte, un dels brancals del Camí us pot ser útil: El Camí de Vidabona (Ripollès) és un camí iniciàtic que simbolitza l'avanç cap a la plenitud com a conseqüència de la descoberta i entrega a la vocació de cadascú: la descoberta que només ens podem sentir plens si donem el nostre fruit a la vida.

  Fulletó cara A  Fulletó cara B

Apunta-t'hi!

 

Aportació puntual

  • Altres: €

Donar ara
AdjuntMida
PDF icon fulleto-imprimible.pdf689.07 KB
PDF icon dossier_instituts.pdf2.17 MB